شنبه ۱۶ خرداد ۱۴۰۵ - ۱۱:۲۷
پیری جمعیت سلاح جدید دشمن است

حوزه/ فعال فرهنگی گفت: دشمنان با جنگ نظامی، اقتصادی، فرهنگی و روانی نتوانسته کشور جوان و قدرتمندمان را از پای در آورد، به همین خاطر تصمیم دارد با پیری جمعیت ایران به اهداف شوم خود در رابطه با سلطه بر ایران برسد.

صدیقه جبله در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه، عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در اردیبهشت ۱۴۰۵ در پاسخ به نامه جمعی از فعالان مردمی حوزه جمعیت تاکید فرمودند که افزایش جمعیت، یکی از مهمترین دغدغه‌های رهبر شهیدمان بوده است که در بسیاری از جلسات، مراودات و دیدارهای عمومی و اختصاصی بر آن تأکید داشتند و همچنان از مهمترین مسائل راهبردی نظام قلمداد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین دغدغه‌های رهبر شهید در دهه اخیر بحث جمعیت بوده است، تصریح کرد: رهبر شهید، طی سال‌های اخیر، بارها و با صراحت نسبت به روند کاهشی جمعیت و کاهش موالید هشدار داده‌ بودند و آن را یکی از مهم‌ترین تهدیدهای پیش‌روی کشور می‌دانستند؛ تهدیدی خاموش اما بسیار تعیین‌کننده که در صورت غفلت، می‌تواند آینده کشور را با چالش‌های جدی مواجه سازد.

فعال فرهنگی گفت: در دیدگاه رهبر شهید انقلاب، جوانی جمعیت نه تنها یک ضرورت اجتماعی، بلکه رویارویی با جنگ نرم دشمن است که پیوندی حیاتی با پیشرفت و اقتدار ملی دارد. رهبر شهید جمعیت جوان را نه‌فقط یک ظرفیت اجتماعی یا اقتصادی، بلکه ابزاری بنیادین برای استمرار قدرت ملی و پیشرفت همه‌جانبه می‌دانستند.

وی با اشاره به نقش جوانان در پیشرفت کشور یادآور شد: تجربه‌ چهار دهه گذشته نیز نشان می‌دهد که بسیاری از قله‌های علمی، فناورانه، فرهنگی و حتی جهادی کشور، به دست جوانان فتح شده‌اند، به همین خاطر جامعه‌ای که از انرژی، انگیزه و نوآوری جوانان بهره‌مند نباشد، قادر نخواهد بود در رقابت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی جایگاه بالایی کسب کند.

مدرس حوزوی گفت: جامعه ما بر اساس آمارهای معتبر، با سرعت به سمت پیری می‌رود و ایران عزیزمان، طی چند سال آینده با بحران افزایش جمعیت سالمندان، دست به گریبان خواهد بود. تقریبا از اوایل دهه ۱۴۰۰ هجری شمسی، جمعیت ایران، رو به سالمندی رفته است و به این ترتیب در سال‌های ابتدایی دهه ۱۴۲۰ شاهد «سونامی جمعیت سالمند» خواهیم بود.

جبله اضافه کرد: باید برای مسأله فرزندآوری و جوانی جمعیت چاره اندیشی کنیم در غیر این صورت دشمن از این چالش سو استفاده می‌کند و بر جامعه مسلط خواهد شد.

وی ادامه داد: دشمنان در جنگ نظامی دوران دفاع مقدس ۸ ساله، دفاع مقدس ۱۲ روزه و جنگ رمضان نتوانست حتی یک وجب از خاک کشورمان را تصاحب کند همچنین با سنگین‌ترین تحریم‌ها و تحمیل جنگ‌های اقتصادی، فرهنگی و روانی بر مردم قهرمان ایران نیز نتوانسته کشور جوان و قدرتمندمان را از پای در آورد، به همین خاطر تصمیم دارد با پیری جمعیت ایران به اهداف شوم خود در رابطه با سلطه بر ایران برسد.

فعال فرهنگی تاکید بر اینکه راه نجات و مقابله با پیری جمعیت افزایش ازدواج جوانان و فرزندآوری است، افزود: بسیاری از جوانان به خاطر هزینه‌های سنگین ازدواج، تشکیل خانواده را به تاخیر می‌اندازند که این مسابقه باعث پیری جمعیت می‌شود؛ زیرا با افزایش سن ازدواج طبیعتاً فرزندآوری نیز کاهش پیدا می کند. از طرفی جوانانی هم که تشکیل خانواده داده‌اند به سمت بی‌ فرزندی یا تک فرزندی رفته‌اند و دلیل آن را وضعیت اقتصادی عنوان می‌کنند.

کاهش جمعیت ایران از کجا شروع شد؟

وی در رابطه با تاریخچه و دلایل کنترل جمعیت در ایران، گفت: یکی از دلایل سیاست‌های کنترل جمعیت در دهه۶۰، نرخ بالای مرگ‌ومیر مادران و نوزادان و همچنین محدودیت امکانات زیرساختی کشور برای جمعیت در حال افزایش بود. به این حال وقتی اهداف کنترل جمعیت در دهه ۷۰ محقق شد؛ باز هم دولت ها سیاست‌های ضدجمعیت و حجم گسترده تبلیغات با شعار فرزند کمتر، زندگی بهتر را متوقف نکردند.

مدرس حوزوی با اشاره به نقش دشمنان در کاهش جمعیت، گفت: صندوق جمعیت سازمان ملل از بزرگترین حامیان طرح تنظیم خانواده و پروژه کاهش جمعیت در ایران بود و در این زمینه کمک‌های مالی متعددی انجام داد؛ اما اکنون که کشور دچار بحران کاهش رشد جمعیت و سالمندی غریب الوقوع جمعیتی شده است برنامه‌ای برای کمک به افزایش جمعیت ایران ندارد.

وی ادامه داد: این مسأله ناشی از سیاست‌ها و کمک‌های جهانی بود؛ زیرا دولت آمریکا در دهه ۷۰ بررسی‌هایی درباره چشم اندازهای جمعیتی در جهان انجام داد و به این نتیجه رسید که هرچقدر جمعیت کشورهای دیگر کمتر باشد به نفع آمریکا خواهد بود. این یک استراتژی بلند مدت برای حفظ برتری آمریکا بود.

جبله تاکید کرد: اگر وضعیت روند کاهشی رشد جمعیت در سه دهه گذشته ادامه یابد بدون تردید در سالیان نه چندان دور، کشور به یک خانه سالمندان بزرگ تبدیل خواهد شد و دچار آسیب‌ها و خطرات متعددی از جمله سیاسی، امنیتی، نیروی کار، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی می‌شویم.

فعال فرهنگی یادآور شد: با توجه به هدف ما در تحقق تمدن نوین اسلامی، فرزندآوری و افزایش جمعیت، پیش‌شرط اصلی برای تحقق آرمان‌های الهی، گسترش توحید و عدل است.

وی با اشاره به اهمیت فرزندآوری در آیات و روایات گفت: فرزندآوری در آیات و روایات به عنوان یکی از ضرورت‌های زندگی زوجین تاکید شده است؛ زیرا باعث برکات فراوان دنیوی و اخروی می‌شود. علاوه بر این فرزندآوری آثار و برکات فراوانی از جمله اقتدار و نیرومندی والدین، سلامت و شادکامی والدین، امنیت و استحکام خانواده، رشد شخصیت والدین، افزایش رزق و روزی، پیشگیری از طلاق‌ و.... دارد.

چالش های افزایش جمعیت

جبله در ادامه بر عوامل موثر در افزایش جمعیت تأکید کرد و افزود: برای تحقق این امر، توجه فوری به تسهیل ازدواج جوانان، مقابله با رشد فرهنگ فردگرایی، ایستادگی در برابر فرهنگ غربیِ فرزند کمتر، زندگی بهتر، کاهش فاصله زمانی میان ازدواج و تولد اولین فرزند و همچنین حمایت از خانواده‌های دچار ناباروری، از ضرورت‌های اقدام است.

وی ادامه داد: علاوه بر چالش‌های اقتصادی، تغییر سبک زندگی یکی از اصلی‌ترین موانع افزایش جمعیت است. تعیین هدف در زندگی، نخستین گام در هر مسیری است. در این میان، حضور افراطی زنان در بازار کار به عنوان یک مانع عمل می‌کند.

مدرس حوزوی تاکید کرد: اسلام با حضور زنان در عرصه‌های مختلف جامعه مخالف نیست، اما تأکید دارد که زنان نباید هویت و رسالت اصیل خود را فراموش کنند؛ چرا که نقش بنیادین زن در نظام آفرینش، مدیریت خانواده و تربیت فرزندان برای تعالی جامعه است. در مقابل، غرب با ترغیب زنان به محدود کردن تعداد فرزندان، در پی بهره‌کشی از آنان به عنوان نیروی کار ارزان‌تر و مطیع‌تر در جهت اهداف اقتصادی خود است.

وی نهادینه شدن فرهنگ رفاه‌طلبی را چالش دیگر دانست و افزود: با توجه به رفاه و تلاش برای زندگی بهتر مخالف نیستیم اما زمانی رفاه و رفاه طلبی به عنوان یک اصل قرار می‌گیرد مشکل آفرین می‌شود.

جبله بیان کرد: نقش سلبریتی‌ها در روند پیر شدن جمعیت ایران، از دیگر چالش‌ها است. گسترش فضای مجازی باعث شده تا نفوذ نخبگان اصیل کمرنگ شده و توده مردم به جای الگوگیری از بزرگان، از شخصیت‌های مجازی تقلید کنند که خود با چالش‌ها و نقص‌های فراوانی روبرو هستند.

وی عامل دیگر کاهش نرخ زاد و ولد را سقط جنین دانست و افزود: خانواده‌هایی که به علل گوناگون نظیر حفظ سلامت جسمی مادر، فرار از مسئولیت نگهداری فرزند، آسیب‌های جسمی جنین، آمادگی نداشتن، وضعیت اقتصادی، شرایط شغلی مادر و... حاضر به پذیرش عضو جدیدی که خداوند برایشان مقدر فرموده است نیستند اولین اقدامی که به آن می‌اندیشند سقط جنین است.

فعال فرهنگی گفت: رهبر شهید انقلاب که در ۳ مرداد ۱۳۹۱ فرمودند: مسئله افزایش نسل و این‌ها جز مباحث مهمی است که واقعا همه مسئولین کشور– نه فقط مسئولین اداری– روحانیون، کسانی که منبرهای تبلیغی دارند، باید در جامعه درباره آن فرهنگ سازی کنند؛ از این حالتی که امروز وجود دارد یک بچه دو بچه باید کشور را خارج کنند. رقم ۱۵۰ میلیون و ۲۰۰ میلیون را که اول امام(ره) گفتند – و درست هم هست– ما باید به آن رقم‌ها برسیم.

جبله با تاکید بر اینکه مسئله جمعیت یک موضوع راهبردی برای کشور است و همه نهادها و سازمان‌ها باید در زمینه تشویق، تسهیل و ترویج فرهنگ فرزندآوری و فرزندپروری مجاهدت کنند، گفت: امیدواریم دولت با آماده‌سازی زیرساخت‌های لازم و تسهیلات بیشتری در حوزه‌های مختلف به این امر مهم کمک کند.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha